OLEJ RYDZOWY SemCo http://www.semco.pl
Tłoczony na zimno,nierafinowany charakteryzuje się korzennym smakiem z wyczuwalną nutą cebuli i gorczycy.Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych w Oleju Rydzowym przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Stosuje się go do kasz, ziemniaków, pieczywa, sera, ryb, śledzi, mięs, różnych sałatek i surówek warzywnych, do sosu Winegret, majonezów, dressingów itp.
Upalne dni uwielbiam najbardziej, w tedy przychodzi mi chyba największa wena w kuchni ;-)
Prosta, szybka, smaczna i bardzo zdrowa sałatka zachwyci każdego. Wzbogacona OLEJEM RYDZOWYM ma nieziemski smak i zapach.
SKŁADNIKI:
- pęczek rzodkiewki,
- 3 pomidory,
- pierś z kurczaka ok.150 g
- miks sałat
DRESSING:
-3 łyżki oleju Rydzowego SemCo,
- koperek,
- ząbek czosnku,
- majeranek,
- pieprz,
- sól
(Doprawiamy wedle uznania)
1. Warzywa myjemy, kroimy dowolnie. Pierś z kurczaka przyprawiamy ulubionymi ziołami, gotujemy.Kroimy w paski.
2. Wszystkie składniki ze sobą łączymy w naczyniu. Przygotowujemy dressing, polewamy nim nasze warzywa i pierś. Możemy obsypać także słonecznikiem .
SMACZNEGO :-)
Pomidor i rzodkiewka? Muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie połączenia. Są przepyszne.
OdpowiedzUsuń