piątek, 17 kwietnia 2015

ODCHUDZAJĄCY KWAS CHLOROGENOWY W ZIELONEJ KAWIE





Większość z nas lubi pić kawę, sięgamy po mieloną,rozpuszczalną, pijemy ją z cukrem,mlekiem, lub czarną.
Na rynku oprócz kawy "czarnej" dostępna jest również kawa zielona.. znacznie zdrowsza, opóźnia procesy starzenia, wspomaga odchudzanie. Powstaje z ziaren, których obróbka kończy się przed procesem palenia. W smaku jest łagodniejsza, ma mniej goryczki, jej kolor również jest jaśniejszy.
Zawiera jednak taką samą ilość kofeiny, zachowuje więc swoje pobudzające działanie.

Zielona kawa ma aż trzykrotnie silniejsze właściwości przeciwutleniające niż zielona herbata.
Jej ziarna zawierają sporo kwasu chlorogenowego, który jest naturalnym polifenolem, mającym silne właściwości antyoksydacyjne, które zapobiegają postępowaniu procesów starzenia się organizmu i rozwojowi komórek rakowych.


Co wspólnego ma kwas chlorogenowy z odchudzaniem ?

Znajdując się w organizmie obniża ilość cukru wchłanianego w przewodzie pokarmowym.
Prowadzi to do korzystania organizmu z nagromadzonych wcześniej zapasów.
Jest to proste działanie mechanizmu, który wspomaga odchudzanie.


Zaleca się pić zieloną kawę w ilości 2-3 filiżanek dziennie, przed posiłkami z czego pierwszą na czczo.

Jak przygotować zieloną kawę ?
Zmielone ziarna należy zalać wrzątkiem i odczekać ok.3 minut, aż się zaparzą. Po tym czasie kawę należy wypić.



Polecam wam zieloną kawę o smaku pomarańczowym, która w czasie przygotowania pięknie pachnie. Możecie rozkoszować się pięknym zapachem oraz jej bardzo delikatnym smakiem.

Kawę o smaku pomarańczowym znajdziecie pod tym linkiem:


W Sklepie Internetowym Yerba MaTe 24 http://ymt24.pl

do końca kwietnia znajdziecie promocję  na cały asortyment zielonej kawy -10%.

Wystarczy, że przy składaniu zamówienia wpiszecie kod rabatowy o treści : zielona-kawa 







1 komentarz:

  1. Nigdy nie piłam zielonej kawy, ale ponoć jest niedobra :)
    Pozdrawiam :)
    http://fit-healthylife.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń