poniedziałek, 13 lipca 2015

LECZO

Składniki:
1 cukinia,
1 bakłażan,
1 większa cebula,
1 papryka,
2 pomidory,
zioła,
czosnek,
sól,
pieprz
2 łyżki oleju Rzepakowego SemCo http://www.semco.pl



1. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy wedle uznania.
2. Olej SemCo podgrzewamy na patelni. Wrzucamy paprykę, cukinię i czosnek . Podsmażamy ok 7 minut. 
Następnie dodajemy resztę warzyw. Pomidory dodajemy na samym końcu smażenia, aby puściły sok i zrobiły nam lekki sosik.
Przyprawiamy solą, pieprzem, ulubionymi ziołami u mnie świetnie sprawdził się majeranek- nadał pyszny smak i zapach. Zmniejszamy ogień i dusimy przez 2-3 minuty.




Możemy również dodać wcześniej ugotowaną pierś z kurczaka, a całość podać z kaszą lub ryżem.
Ja postawiłam na makaron ze szpinakiem. To świetne, proste i bardzo szybkie danie.

Polecam :)



Smacznego :)



1 komentarz: